Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

jeudi, 24 juillet 2014

Spaanse luchtverkeersleider in Oekraïne zag twee jachtvliegtuigen bij Boeing

Spaanse luchtverkeersleider in Oekraïne zag twee jachtvliegtuigen bij Boeing

Wrakstukken bewijzen dat toestel niet door luchtdoelraket werd vernietigd’


Sporen van kogelgaten op een stuk van de vleugel zouden er op kunnen wijzen dat het toestel inderdaad is neergeschoten door een jachtvliegtuig.

Het begint er hoe langer hoe meer naar uit te zien dat het neerschieten van de Maleisische Boeing 777 een rasechte false-flag aanslag was, gepleegd door Oekraïne, mogelijk in opdracht van het Westen, of in ieder geval om het Westen tot ingrijpen tegen Rusland te dwingen. Foto’s van de wrakstukken van het toestel wijzen uit dat het vrijwel zeker niet getroffen kan zijn door een BUK-luchtdoelraket, zoals het Westen beweert. En waarom werden de tweets van een Spaanse luchtverkeersleider ter plekke, die bij de Boeing twee Oekraïense jachtvliegtuigen had waargenomen, haastig van het internet verwijderd, inclusief zijn complete Twitter-account?

‘El avión B 777 voló escoltado por 2 cazas de ukraine hasta minutos antes, de desaparecer de los radares’, twitterde Manu Abu Carlos, werkzaam als luchtverkeersleider in de buurt van de hoofdstad Kiev. Vertaald: ‘Tot enkele minuten voordat het van de radar verdween werd het B 777 vliegtuig door 2 Oekraïense jagers geëscorteerd.’

 

Carlos’ Twitteraccount, die sinds augustus 2010 in de lucht was en 10.400 tweets bevatte, werd snel verwijderd, maar niet voordat er screenshots van zijn tweets konden worden gemaakt. Ook op archive.org zijn de berichten nog te vinden. Natuurlijk wordt er her en der beweerd dat zijn account en/of zijn berichten vals waren. Jammer genoeg valt dat niet te controleren.

Wrakstukken komen niet overeen met raketexplosie

Er zijn hoe dan ook meer aanwijzingen dat de Westerse lezing (weer) niet klopt. De Maleisische Boeing zou door een Russische BUK-raket zijn getroffen, maar de wrakstukken laten zien dat dit niet het geval kan zijn. Een BUK raket zoekt namelijk geen hittebron zoals een motor, maar wordt per radar naar zijn doel geleid. Vlak bij het doel aangekomen ontploft de raket, waardoor er een grote zwerm metaaldeeltjes op het vliegtuig worden ‘afgevuurd’, waardoor dit wordt verpulverd.

Dat betekent dat de Boeing al hoog in de lucht uit elkaar moet zijn gevallen. Dat dit niet is gebeurd, is te zien aan de beide motoren, die dicht bij elkaar op de grond en zelfs nog in hun oorspronkelijke positie aan de voormalige vleugels liggen. De romp moet daarom tot aan de crash heel zijn gebleven. Daarom kan het toestel zo goed als zeker niet zijn geraakt door een BUK-raket.

Ander argument is het afvuren van zo’n raket enorm veel lawaai maakt en op grote afstand is te horen. Er zijn echter nergens ‘oor’getuigen te vinden die ook maar iets van een raket hebben gehoord of gezien.

Sporen van kogels op vleugel

Bovendien zijn op een foto van een deel van de linkervleugel sporen te zien die heel goed inslaggaten van kogels zouden kunnen zijn. Het lijkt er op dat een jachtvliegtuig van links achter de Boeing het vuur heeft geopend op de cockpit, waarbij de kogels de linkervleugel hebben geschampt.

 

De bewoners van het dorpje Hrabove zeiden echter dat ze een straaljager hadden gezien die raketten zou hebben afgevuurd. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze het kanon van een jachtvliegtuig hebben gehoord en gezien, en dat hebben verward met luchtdoelraketten. (1)

 

Xander

(1) Friedensblick.de

Zie ook o.a.:

20-07: Geheime dienst Oekraïne neemt gesprekken met piloten MH-17 in beslag
18-07: Ooggetuigen: Maleisische Boeing neergeschoten door straaljager
18-07: Neergeschoten Maleisisch toestel: Sarajevo 1914 op herhaling?

Les commentaires sont fermés.